Paslaugos-Akustika

Akustika

Akustinius tyrimus atliekame visoje Lietuvoje

Akustiniai tyrimai

Akustiniai tyrimai Lietuvoje yra atliekami siekiant nustatyti, įvertinti ir valdyti triukšmo lygį įvairiose aplinkose. Šie tyrimai yra svarbūs dėl kelių pagrindinių priežasčių:

  1. Aplinkos apsauga: Akustiniai tyrimai padeda nustatyti ir sumažinti aplinkos triukšmą, kuris gali turėti neigiamą poveikį žmonių sveikatai ir gerovei. Tai ypač svarbu gyvenamosiose ir rekreacinėse zonose.

  2. Sveikatos apsauga: Ilgalaikis triukšmo poveikis gali sukelti įvairias sveikatos problemas, įskaitant klausos praradimą, širdies ir kraujagyslių ligas, stresą bei miego sutrikimus. Akustiniai tyrimai leidžia įvertinti riziką ir imtis reikiamų priemonių šiai rizikai sumažinti.

  3. Urbanistinis planavimas: Planavimo ir statybos procesai reikalauja akustinių tyrimų, siekiant užtikrinti, kad nauji statiniai ir infrastruktūra atitiktų triukšmo reikalavimus ir nekenktų aplinkinių teritorijų gyventojams.

  4. Pramonės objektų ir transporto infrastruktūros įvertinimas: Akustiniai tyrimai yra būtini vertinant pramonės objektų, oro uostų, geležinkelių, kelių ir kitų transporto infrastruktūros projektų poveikį aplinkai. Tai padeda sumažinti triukšmo lygį ir sušvelninti neigiamą poveikį gyventojams.

  5. Teisės aktų laikymasis: Lietuvoje yra nustatyti įvairūs teisės aktai ir reglamentai, kurie reguliuoja triukšmo lygius ir akustinių tyrimų atlikimą. Tai apima ir ES direktyvas, kurias Lietuva privalo įgyvendinti. Akustiniai tyrimai padeda užtikrinti šių teisės aktų laikymąsi.

Atliekant akustinius tyrimus, naudojami įvairūs metodai ir įrankiai, tokie kaip garso matuokliai, modeliavimas ir kompiuterinės simuliacijos, siekiant tiksliai nustatyti triukšmo šaltinius ir jų poveikį aplinkai.

Akustinius tyrimus atliekame visoje Lietuvoje. Susisiekite su mumis:

  • telefonu: + 370 686 55411, +370 675 35835
  • el. paštu: namotestas@gmail.com

Dažniausiai užduodami klausimai

Kas yra Akustinis tyrimas

Prieš patvirtinant pastato tinkamumą naudoti, reikia nustatyti jo arba jo dalių faktinę garso klasę (A, B, C, D, E). Garso klasei nustatyti atliekami tiesioginiai akustiniai matavimai. Jų metu matuojami ore sklindančio garso izoliacijos, smūgio garso izoliacijos, aidėjimo trukmės ir aplinkos triukšmo rodikliai. Atlikus šiuos matavimus, pastatui priskiriama garso klasė ir išduodamas garso klasifikavimo protokolas.

Kokia Akustinio tyrimo kaina?

Kiekvieno tyrimo kaina nustatoma individualiai, atsižvelgiant į matavimų vietą ir laiką, bei darbų apimtį.

Kiek laiko trunka Akustinis Tyrimas?

Akustinis tyrimas trunka nuo 1 iki 2 val.

Ar MB Testlabas yra akredituota laboratorija atlikti akustinius tyrimus?

Mūsų įmonė MB Testlabas yra akredituota fizikinių matavimų laboratorija, todėl visi atlikti tyrimai atliekami pagal Lietuvos ir Europos Sąjungos standartus. Mūsų laboratorija yra karedituota pagal šiuos akustinių tyrimų standartus:

  • LST EN ISO 16283-1:2014; LST EN ISO 16283-1:2014/A1:2018 „Akustika. Pastatų atitvarų ir statybinių elementų garso izoliacijos matavimas vietoje. 1 dalis. Ore sklindančio garso izoliavimas“.
    LST EN ISO 717-1:2013 „Akustika. Statinio atitvarų ir jo dalių garso izoliavimo įvertinimas. 1 dalis. Ore sklindančio garso izoliavimas“.
  • LST EN ISO 16283-2:2015 „Akustika. Pastatų atitvarų ir statybinių elementų garso izoliacijos matavimas vietoje. 2 dalis. Smūgio garso izoliacija“.
    LST EN ISO 717-2:2013 „Akustika. Statinio atitvarų ir jo dalių garso izoliavimo įvertinimas. 2 dalis. Smūgio garso izoliavimas“.
  • LST EN ISO 16283-3:2018 „Akustika. Pastatų atitvarų ir statybinių elementų garso izoliacijos matavimas vietoje. 3 dalis. Fasadų izoliavimas nuo garso“.
    LST EN ISO 717-1:2013 „Akustika. Statinio atitvarų ir jo dalių garso izoliavimo įvertinimas. 1 dalis. Ore sklindančio garso izoliavimas“.
  • LST EN ISO 3382-2:2008; LST EN ISO 3382-2:2008/AC:2009 „Akustika. Patalpų akustinių parametrų matavimas. 2 dalis. Įprastinių patalpų aidėjimo trukmė“.